2010. gada 17. decembris

Reņģu sviests ar baziliku ātrām brokastīm


Ar reņģēm ir tā - vai nu negribās nemaz vai gribās ļoti. Vakar ieraugot veikalā, sagribējās ļoti. Ķēpa baigā, bet rezultāts garšīgs...ar bērnības atmiņu piesitienu. Tā kā no rītiem nekad nav laika ko īpaši gatavot, nolēmu no šīm reņģītēm uztaisīt sviestu ātro brokastu maizītei. Recepti nemeklēju, vienkārši improvizēju. Sanāca labi un pat ļoti ēdami. Ja kādu uztrauc reņģu pēcgarša, ir taču košļene...vai ne?

 Recepte :

1 paciņa sviesta
400 g kūpinātu reņģu
puscitrona sula vai citronpipari
svaigs vai saldēts baziliks pēc garšas
sāls
pipari

Iztīra reņģes. Pievieno sviestu, citrona sulu, sagrieztu baziliku, sāli, piparus un kārtīgi visu samaisa. Liek trauciņā vai uzreiz uz sviestmaizes. :)
Tas arī viss. 
...Labu ēstgribu...

Nav komentāru: