Pirmais baziliks no palodzes...
Tomāti...
Makaroni...
Nu ja..... I t ā l i j a !!!
Uzreiz pēc Skotijas, es noteikti vēlētos apceļot Itāliju. Iesēsties mašīnā, blakus draudziņu un prom uz nedēļām trim. Ēst, dzert, sauļoties un atkal sauļoties, ēst, dzert :)
Lai jums būtu vēl itāliskāks noskaņojums lasot šo recepti, spiežam pogu uz zemāk redzamā lodziņa. Kaut kad... kad biju jauna un skaista, šī bija viena no manām TOP dziemām. Tā kā es joprojām esmu skaista un jauna, man šī dziema aizvien tīk.
Trīs..
Divi..
Viens..
A i z i e t !!!!!!!!!!!!!
Vajadzīgie produkti :
1 lielā bundža vai 2 mazās bundžas konservētu tomātu
300 gr. "zaļu" teļa gaļas desiņu vai arī svaigas maltas teļa gaļas
300 ml piena
300 ml ūdens vai buljona
1 ēdamkarote kaltēta oregano
makaroni/radziņi
sāls, pipari
ja frikadeles tasīsiet paši, tad būs nepieciešams sīpols un rīvmaize
Zupa ir pavisam vienkārša un gatavojas ļoti ātri. Tā kā pie mums tādas gatavās desiņas dabūt nevar, tad frikadeles taisīju pati. Samalu gaļu, pievienoju rīvmaizi un sasmalcinātu sīpolu. Uz 300 g gaļas ir vajadzīgs aptuveni 2 šķēles rīvmaizes.
Domāju, ka droši var arī izmantot cūkgaļas desiņas. Pārgriež desiņas apvalciņu, ņem ārā gaļu un veido mazas bumbiņas.
- Tātad. Izveido bumbiņas un liek cepties uzkarsētā pannā. Apcep kārtīgi no visām pusēm.
- Bumbiņas pārliek zupas katlā. Pievieno pienu, ūdeni, tomātus un oregano. Uzmanīgi apmaisa. Pievieno sāli. Vāra 15-20 min. Sākumā krāsa būs tāda pabriesmīga, bet vāroties tā atgūs savu sarkano krāsu. Ir jau jocīgi - piens + tomāti, bet rezultāts labs. Es savējiem nemaz neteicu, ka zupai klāt ir piens. Izdarīju to tad, kad zupa jau bij pusapēsta :)
- Pēc tam pievieno makaronus un vāra līdz tie ir gatavi (iesaku vārīt kādu minūti mazāk nekā norādīts uz paciņas, jo tie tāpat vēl turpinās gatavoties, kamēr zupa karsta).
- Pārkaisa ar svaigu baziliku un nedaudz svaigi maltiem pipariem.
Pusstunda un zupa gatava :) Ieteicams pasniegt ar siltām, ceptām siermaizītēm.
Garšīgus jums kulināros ceļojumus :)
1 komentārs:
Mmmm, izklausās varen gardi!
Ierakstīt komentāru