Pēc lielas, garas slimības, ogumājās beidzot visi ir uz kājām :)
Neēduši, nedzēruši vairāk kā nedēļu, esam nometuši pa kādam kilogramam. Tagad atgūstam zaudēto!!!
Uz balkona gatavojas pirmie tomātiņi. Timiāns zeļ un plaukst, neskatoties uz to, ka kovārņi to ir izvēlējušies par savu tualeti. Baziliks smaržo un kutina garšas kārpiņas, bet puķupodi beidzot pilni bitēm un medus.
Kādas dienas atpakaļ braucām uz nelielām viesībām. Parasti cenšos aizvest kaut ko gardu panašķoties. Šoreiz tie bija mazie, sarkanie ķirštomātiņi pildīti ar fetas sieru, ķiplociņiem un pētersīļiem.
Varbūt pēc bildes liekas, ka šis pasākums ir sarežģīts, bet ļaujiet man jūs mierināt, tas nebūt tā nav. Pirmajā reizē varbūt tik ātri neies, bet otro, trešo nebūs nekādu problēmu.
Tomātiņos ir :
paši tomātiņi (iesaku neņemt pašus mazākos, bet tādus nedaudz lielākus)
fetas mīkstais siers (ja ņem lielo iepakojumu, tad pietiks ar pusi)
filadelfijas siers vai kas līdzīgs (arī pietiks ar puspaciņu)
nedaudz saldā krējuma
daiviņa ķiploka
sasmalcināti pētersīļi (daudzums pēc patikas)
Gatavojam pildījumu.
Samaisam fetas sieru, filadelfijas sieru, sasmalcinātu ķiploku, pētersīļus un saldo krējumu viendabīgā masā. Jāskatās, lai nebūtu par šķidru, tāpēc ir jāuzmanās ar saldā krējuma daudzumu. Sāli nevajag, jo fetas siers jau tā ir pārpārēm sāļš.
Nogriežam tomātiņiem cepurītes. Zaļos kātiņus atstājam.
Ņemam mazu nazīti un izgriežam tomātam vidiņu. Izņemam visas sēkliņas.
Ar mazo karotīti pildam tomātiņus. Liekam virsū cepurīti. Ja tomātiņi ir kļuvuši slapji, pirms pildīšanas tos vajadzētu noslaucīt papīra dvielī.
labu apetīti...
labu dienu...
un esiet kā laimīgi tomātiņi :)
2 komentāri:
Kā viņus samaisīt viendabīgā masā?
jāņem ir mīkstais fetas siers vai tā pakaļdarinājums fetaki siers. tad viss labi samaisās :)
Ierakstīt komentāru