2012. gada 28. februāris

Sarkankāpostu desiņas ar rozmarīnu

Ziemā ēdām un joprojām ēdam ļoti sātīgi. Gaļas un sildošu garšvielu daudz vairāk nekā vasarā.
Šī ir forša alternatīva latviešu sautētajiem kāpostiem ar desiņām. Garša stipra, salda, skābena un nedaudz cukuraina.
 Top recepte šoziem :) Iedvesmojos no BBC Good Food ikmēneša žurnāla, kuru joprojām silti iesaku iegādāties!



sarkanais kāposts (ja liels, tad ņemam pusi)
nepilna ēdamkarote sviesta
1 liels sarkanais sīpols
125ml sarkanā vīna etiķa (var izmantot arī  balzāmetiķi, būs pikantāk )
140 g brūnā cukura
300 ml ūdens
1 čili
3 zariņi rozmarīna
1 liels ābols
4-5 mednieku desiņas
olīveļļa
sāls

Sagriežam kāpostu ne pārāk biezās šķēlēs. Čili iztīram no sēkliņām un arī sagriežam plānās šķēlītēs. Ja gribas vairāk asuma, tad sēklas ņemt ārā nevajag. Ābolu sagriežam kubiciņos. Rozmarīnu atdalam no kātiņiem. Sīpolu sagriežam pusripās.


Visu sagriezto liekam sautējamā katlā. Pievienojam vīna etiķi, cukuru, sviestu un ūdeni + nedaudz sāli un piparus. Kārtīgi samaisam un uz lielas uguns sākam visu sautēt, līdz viss sāk "burbuļoties". Tad samazinam uguns liesmu, liekam vāku virsū un turpinam sautēt apmēram pusotru stundu, ik pa laikam apmaisot. Uz beigām jāseko vai viss škidrums nav izsautējies. Ja tā ir noticis, tad pievieno vēl nedaudz ūdens.


Desiņas sagriež sev vēlamā izmērā. Pievieno kāpostiem, kārtīgi iemaisa. Turpina sautēt vēl 20 min. AR VĀKU. Pēc šīm 20 min. noņemam vāku un pasautējam vēl 10 min. Vispār jau jāskatās kā tas viss izskatās, jo bija reizes, kad kāpsoti bija gatavi ātrāk. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

                                             
Tā kā ziemā ar to fotografēšanu ir kā ir un ātri paliek tumšsss, tad to īsto bildi pārknipsēju no žurnāla. Gala rezultāts izskatās šādi :



 Ideāli  :)




Nav komentāru: