Manas pannas un katli noteikti uz manis ir pikti un pavārgrāmatas turpina skumt plauktos. Pavisam nav laika radošam garam virtuvē, jo viss šobrīd notiek otrā telpā pie darba galda starp papīriem, lentām un vasaras līgavām.
Tomēr...vienu vakaru pamanījos uzvārīt zupiņu. Vienu fikso. Veselīgo un veģetāro. Ja tev nav laika, bet gribās piesiet dūšu, šī zupa būs tieši laikā.
2 mazās bundžiņas turku zirņu vai 3 saujas kaltēto, kas pirms tam tiek kādu laiciņu peldināti ūdenī
lielā bundža konservēto tomātu gabaliņos
3 seleriju kātiņi
1 liels sīpols
2 ēdamkarotes malta kumina
citrona sula un miziņa
ūdens vai dārzeņu buljons
koriandrs, kindza ( pāris lapiņas )
sāls
Vispirms sagriež griežamo. Selerijas kātus un sīpolus sasmalcina kubiciņos. Liek apceties pannā. Pēc brītiņa pievieno malto kuminu, samaisa un vēl nedaudz pacep. Pa to laiku liek katlā turku zirņus un konservētos tomātus gabaliņos. Ja turku zirņi ir kaltēti, tad tos vispirms vajadzētu izvārīt. Pielej klāt buljonu pēc sirds patikas. Cik nu biezu to zupu gribās. Liek vārīties. Uz pirmo burbuli pievienojam klāt apceptos sīpoliņus un selerijas, pieveinojam arī sāli, ja tas ir nepieciešams. Turpinam vārīt kamēr selerija vairs nav cieta. 5 min. pirms katliņš tiek celts galdā, pieliek klāt izspiestu puscitrona sulu un sasmalcinātu koriandru. Stiprākai garšai var pielikt klāt rīvētu citrona miziņu. Zupa gatava :)
Kā vienmēr...novēlu garšīgas brīvdienas :)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru