2010. gada 24. janvāris

Pistāciju - olīvu sviestiņš

Visu laiku labākais sviestiņš :)

Recepte ir nākusi no ne kurienes un no "visurienes". Neoficiāli uzskatu to par savu personīgo recepti, lai gan pamats receptei ir ņemts no visvisādiem krogiem, kur šāda veida sviestiņi ir kā startiņš pamata maltītei.
Ir 100 un viens variants kā parastu sviestu padarīt par visu laiku labāko sviestiņu un saku, ka ir vērts pacensties. Var sajaukt ar zaļumiem, sālīti. Var jaukt ar chillli vai smalki sagrieztu papriku vai vēl vienkāršāk - ķiplociņš + sāls. Variācijas bezgalīgas!
Šī recepte prasīs savu daļu pacietības, bet tas ir tā vērts !!!!!!!  

Sastāvdaļas :

  • paciņa sviesta 80%
  • 1 ķiploka daiviņa
  • melnās olīvas (tik daudz cik pašiem tīk, tā, lai var redzēt, ka sviestā tās ir )
  • pētersīlis
  • pistācijas (standarta paciņa, kādi 150 gr., bet var nežēlot, jo vairāk, jo garšīgāk)
  • sāls (izmantoju maltu jūras sāli)
Process :

  1. Atkausējam sviestu istabas temperatūrā, lai vieglāk ir samaisīt.
  2. Attīram pistācijas un sasmalcinam mazos gabaliņos kā redzamajā bildē ( blenders NEDER).
  3. Sagriežam olīvas smalkos kubiciņos cik nu ar jūsu roku un pacietību tas ir iespējams (arī šeit blenders NEDER).
  4. sasmalcinam pētersīli.
  5. izspiežam ķiplociņu ķiplokspiedē.
  6. Ņemam bļodu un visas sastāvdaļas maisam kopā. Jāsanāk viendabīgai, pakusušai masai.
  7. Liek mazās bļodiņās vai svieta cibiņā un ledusskapī iekšā, lai nedaudz sacietē, bet noteikti var ēst arī uzreiz.

FOTO :  Sprīdīšu lielākie "gurmāni" un ražotāji Ķirsis un Avene :)

P.S. Sviestiņu iesaku ēst ar siltu, siltu maizīti. Vēl labāk ar pašceptu maizīti, bet par to stāstīšu citā reizē.
        Ideāls startiņš ballītei, vīna vakaram, divvientulībai pie TV......tici man - ar šo recepti nošaut greizi  nav   iespējams un kad pats(pati) nogaršosi, liksies, ka sviests var izglābt pasauli :)

Nav komentāru: