Vairāk par lēcām uzzināsi šeit : kādas lēcas izvēlēties un šeit : 20 fakti par lēcām .
Šai zupai konkrētas receptes nav. Tā, ka vari droši kaut ko likt klāt vai ņemt nost.
Šovakar iekš zupas bija :
1,5 glāzes sarkano lēcu (ja gribās mazāk biezāku, tad pietiks ar vienu glāzi )
gabaliņš teļa gaļas (osso buco gabaliņi derēs ideāli) buljonam
mazā bundžiņa konservētu tomātu
4 daiviņas ķiploka
1 ēdamk. malta kumīna
1 ēdamk. malta koriandra
1 tējk. karija
2 ēdamk. maltas sarkanās paprikas pulvera
pētersīļi (pēc garšas)
sāls
pipari
jogurts vai skābs krējums
- Uzliek vārīties buljonu. (Apmēram 2 litrus ūdens. Ūdens daudzums atkarīgs no tā cik biezu zupu gribēsiet.)
- Apcep eļļā kubiciņos sagrieztus sīpolus un ķiplokus. Pievieno kumīnu, koriandru, kariju un paprikas pulveri. Visu samaisa un turpina cept uz mazas uguntiņas.
- Pievieno lēcas, samaisa un turpina sutināt, ik pa laikam pamaisot. Pievieno sagrieztus tomātus un vēl sautē minūtes desmit.
- Apceptās lēcas ar tomātiem liek buljonā.
- Izvārīto gaļu sagriež nelielos gabaliņos un liek atpakaļ zupā.
- Pievieno sasmalcinātus pētersīļus, sāli, piparus pēc garšas un vāra līdz lēcas ir gatavas, tobišss - mīkstas.
Lai garšīgai zupai cītīgi ēdāji :)
2 komentāri:
Izskatās gardi! Mūmājās lēcas tiek vārītas visai bieži, īpaši zaļās. Manām meitām tās ļoti garšo ar krējumu! :) Un tagad es noteikti izmēģināšu zupu ar teļa gaļu!
Zaļajām lēcām ir tāda interesanta piegarša, kas sarkanajām lēcām nav. Un piekrītu..tās labi garšo ar krējumu.
Ierakstīt komentāru