2011. gada 30. jūnijs

Spagetti ar brokoļiem un anšovu rīvmaizi



Brokoļi ir dārzeņi, kurus varētu ēst katru dienu. Tāpat kā makaronus. Makaroni /pasta/ un brokoļi sader kopā ideāli.
 Izmēģini šo recepte un tu to gatavosi vēl un vēl :)


4 porcijām

350 g garo makaronu / spagetti/
350 g brokoļu vai tik cik pašam tīk
olīveļļa
6 anšovu filejas
2 ķiploku daiviņas
čillli pipars bez sēklām
100 g rīvmaizes ( neiesaku latviešu rīvmaizi, ar to īsti nesanāk )
sāls






Šie te ir manā dārzā izaudzēti brokolīši. Nekādi dižie nav, bet tomēr -
mani pirmie, tāpēc es ar tiem lepojos :)

1. Vāram spagetti. Atceramies tos nepārvārīt. Seko uz paciņas norādītajam laikam.
2. Apmēram minūtes trīs iepriekš makaroniem pievienojam brokoļus, kas sadalīti mazās rozetēs.

3. Gatavojam rīvmaizi. Pannā ielejam nedaudz olīveļļas, ēdamkarotes piecas, sešas. Kad panna uzkarsusi, liekam pannā sasmalcinātus ķiplokus, sasmalcinātu čili un sagrieztus anšovus. Visu apcep MAISOT. Anšoviem vajadzētu izkust un veidot tādu kā mērcīti.


4. Pievieno rīvmaizi un maisa tik ilgi kamēr tā kļūst zeltaini brūna. Te jāskatās, lai nepiedeg. Tāpēc maisam, maisam un maisam.
5. Spagetti ar brokoļiem nosusina caurdurī un liek atpakaļ katlā. Vienu trešdaļu rīvmaizes un nedaudz olīveļļas pievieno makaroniem. Samaisa. Ja trūkst sālīša, var to pievienot tagad. Ja vēlas, var iegriezt kādu zaļumu, piemēram pētersīļus.

Pasniedz ar pārkaisītu atlikušo rīvmaizi.



Bildē izskatās, ka brokoļu gandrīz nemaz nav un tā jau arī bija. Tik cik pirmā raža bij, tik bij.  :) Un arī čili nelikām, jo mazajam ēdājam tos vēl ēst nedrīkst. Jūs gan - sekojiet receptei :)

Un pats galvenais. Sataisot šādu rīvmaizi, jūs varēsiet baudīt ne tikai makaronus. Jebkuri sautēti, sutināti vai cepti dārzeņi kopā garšos vienkārši lieliski. Itāļi šādu rīvmaizi sauc par viltoto parmezāna sieru. To bieži izmantoja reizēs, kad siers nebija pieejams. Un tiešām - tas kaut kur, kaut kādās niansēs tiešām atgādina parmezānu.

Visu garšīgu,
ogumājas


Nav komentāru: