2011. gada 29. jūnijs

Vasaras dārzeņu sacepums ar sieru


Ar šo ēdienu sākās mani kulinārie ceļojumi un izmēģinājumi garšu pasaulē.
Neatceros kurā žurnālā sameklējām recepti, bet bildi atceros kā šodien.  :)
Oriģinālajā receptē klāt nāca baklažāni, bet ar tiem man pagaidām un joprojām ir "NEdraudzīgas" attiecības, pie kā vainīga ir pirmā tikšanās. Tie bija trekni, eļļā peldoši, sīvi un neglīta paskata baklažāni.
Bet es ļoti, ļoti gribētu šai sakarā laboties. Šodien atradu, vai pareizāk sakot - tā atrada mani, recepti no dikti aktīvas blogotājas Lindas, kas ar savu receptes aprakstu mani gluži vai piespieda pārvarēt savu "baklažānu fobiju". Ar to tad arī sākšu savas brrrrieeeeesmas pārvarēt :) 
Baklažānu un ķiploku pastēte un citas Lindas receptes meklē šeit :  Lindas virtuve

Griežamies atpakaļ pie sacepuma.

Sacepums pats pa sevi viegls. Sāta sajūtu dos siers, un paēdis jutīsies visizsalkušākais ēdājs.

4 ļoti lielām porcijām vajadzēs :    

1 lielu puķķāpostu
2 vidēja izmēra jaunos kabačus        
3 vidēja lieluma tomātus
1 sīpolu
2 daiviņas ķiploka
sāli, piparus
200 - 300g Krievijas vai Holandes sieru

mērcei:
skābs krējums
1 ķiploka daiviņa
dilles vai citi zaļumi pēc izvēles


1. Puķkāpostu sadala rozetēs. Ar nazi griezt nav forši. Dalam ar rokām.
2. Sagriežam nelielos kubiciņos kabaci. Ja tie ir nelieli, tad nekādas sēklas ņemt ārā nevajag un var griezt ar visu mizu.
3. Sasmalcinam ķiploku un sīpolu.
4. Noplaucējam tomātus verdošā ūdenī un tad noņemam mizu, jo sacepumā un visur citur mizas NAV forši. Notīrītos tomātus sagriežam nelielos gabaliņos.
5. Vispirms liekam cepties puķkāpostus. Ja visu gribās ātrāk, tad tos pirms cepšanas var apvārīt.
6. Pēc brītiņa liekam klāt kabačus, sīpolus un ķiplokus. Sautējam, ik pa laikam apmaisot.
7. Kad kabači ir puslīdz gatavi, pievienojam tomātus. Turpinam sautēt, ik pa laikam apmaisot.


8. Kad visi dārzeņi ir gatavi, pārkaisam tiem pāri rīvētu sieru. Liekam vāku virsū un pagaidam līdz siers ir izkusis.

Sacepumu pasniedz ar krējuma mērci. Krējumam pievieno sasmalcinātu ķiploku, dilles vai citus zaļumus, sāli un piparus.



 Viss vienkāršais ir tas labākais!

LAI DZĪVO DĀRZĒŅI :)


Nav komentāru: