2011. gada 30. augusts

Cukini biezzupa ar čedaras sieru

Šovasar mūsu dārzā bija un joprojām ir baigais kabaču tusiņš. Viens pēc otra, viens pēc otra un tā katru otro dienu.
Žēl man viņus lidināt ārā, bet apēst daudz ar nevar. Garšo marinēti kabači, bet nav vietas, kur ar konservēšanu izvērsties (labs attaisnojums manam slinkumam).
Tad manās rokās nonāca jaunais BBC GoodFood žurnāliņš, kurā atradu šo recepti. Kā var ātri un garšīgi tikt vaļā no cukini, tiem pašiem kabačiem ( jo kā zinām, tad cukini ir neizauguši kabači ). Žurnālu var un vajag nopirkt Stocmann veikalā.


                                                       puskilo kartupeļi                                                      
2 kubiciņi dārzeņu buljona ( es šo izlaidu)
1 kg cukini
1 liels puravs vai lociņi
100 g Čedars vai cits stiprs siers
rīvēts muskatrieksts


1. Sagriež kartupeļus mazos gabaliņos. Liek katlā vārīties. Pieliek klāt buljona kubiciņus. Bet tas nav obligāti. Var vienkārši pieveinot sāli. Ūdens ir vajadzīgs tieši tik daudz, lai nosegtu kartupeļus.
2. Kad kartupeļi ir gandrīz gatavi, pievieno gabaliņos sagrieztus cukini. Uzliek vāku un vāra apmēram 5.min.
3. Nākošo pievieno sagrieztu puravu. Atkal vāra 5.min.
4. Noņem no plīts. Iemaisa daļu sarīvētā siera un nedaudz rīveta vai malta muskatrieksta. Ja gribās riktīgu biezzupu, tad pirms siera pievienošanas, zupu sablenderē cik biezu vēlas un tikai tad iemaisa sieru. Tā darīju es, jo man kaut kā vārīti cukini gabaliņi ne visai patikās. Un vēl, es nedaudz pievienoju saldo krējumu.
5. Pasniedz ar pārkaisītu atlikušo sieru, maltiem pipariem un zaļumiem.



                                       Vēl viens garšīgs variants, pasniegt šo zupu ar garnelēm un nedaudz saldā krējuma.


Labu ēšanu :)

Nav komentāru: