2011. gada 13. janvāris

Teļa gaļa paprikas mērcē

Kaut kā pēdējā laikā bieži ēdam tieši teļa gaļu. Laikam tāpēc, ka tagad to sanāk pirkt visai bieži mazā puķuzirnīša ēdienkartē iekļautajiem ēdieniem. Ir jau visādi ar to teļa gaļu. Var sanākt sīksta, cieta un neēdama. Bet, ja pareizi visu izdara, teļa gaļa vienkārši kusīs uz mēles :)
Šī recepte ir vienkārša. Vienīgais prasa nedaudz laika. Bet labs ēdiens bieži prasa laiku vairāk nekā gribētos.



Tev vajadzēs (4 personām) :

400 g teļa gaļas
buljons
1 zaļā paprika
1 liels sīpols
3 ķiploka daiviņas
3 ēdamkarotes tomātu pastas
2 tējkarotes malta kumīna
1 ēdamkarote paprikas pulvera
apmēram 250 g rīsu
sāls, pipari
  1. Liec vārīties gaļu. Iesaku sagriezt to 2 cm biezās šķēlēs. Tā būs ātrāk.
  2. Pa to laiku gatavojam mērces sastāvdaļas. Sagriežam sīpolu pusripiņās, papriku šļēlēs. Izspiežam ķiploku spiedē vai kā citādi sasmalcinam.
  3. Izvārīto gaļu plēšam tievās strēmelēs. 
  4. Kad tas ir izdarīts, lejam pannā eļļu un apcepam gaļu kopā ar ķiplokiem.
  5. Kad gaļa ir nedaudz apcepusies, pievieno sīpolu, papriku, kumīnu, paprikas pulveri un sāli. Cepam tālāk.
  6. Pēc laiciņa pievienojam tomātu pastu un buljonu, kas palika pāri no vārītās gaļas. Visu kārtīgi samaisam. Buljons jālej tik daudz, lai tas veidotu mērci un nosegtu visas sastāvdaļas. Pasautē kādas 10 - 15 min. kamēr mērce kļūst biezāka.
  7. Pasniedz ar vārītiem rīsiem.
Mērci nevajadzētu atstāt uz nākamo dienu. Nekas prātīgs no tā nesanāks.

Labu apetīti, mans uzticamais sekotāj !  Un labu apetīti visiem pārējiem :)

Nav komentāru: