2011. gada 20. oktobris

Pupiņu salāti ar Rikotas sieru

Tā kā pēdējā laikā esmu aizņemta ar citām lietām, tad gatavoju tikai to, ko var tā ātri un fiksi. No kārbiņas, no burciņas, mērcīte un gatavs :)

Šie salāti tādi ir.


Rikotas siers man ir baigais atklājums. Varu ēst tāpat vien, pa karotei, pa karotei, līdz trauciņš tukšsss. Internetā atradu kā to pagatavot paša spēkiem. Kaut kad noteikti pamēģināšu. Pagaidām pērku veikalā nopērkamo. Nekādas dižās izvēles gan nav, bet arī tam kas ir nav ne vainas.

Tātad...salāti...

400 g konservētās lielās pupiņas
1 sarkanais sīpols
melnās olīvas pēc sirds patikas
čili pipars, atsēklots
mazie ķirštomātiņi..arī pēc sirds patikas
120 g rikotas siera
pētersīļi
olīveļļa, apmēram 4 ēdamkarotes
4 ēdamkarotes sarkanā vīna etiķa

Pupiņas noskalo aukstā ūdenī. Nedaudz nosusina. Sīpolu sagriež pusripās. Čili piparu plānās strēmelītēs. Ķirstomātiņus pārgriežam uz pusēm un sasmalcinam pētersīļus. Olīvas var negriezt. Visu liekam salātu traukā vai lielā šķīvī. Samaisam olīveļļu kopā ar vīna etiķi un daļu pārlejam pāri salātiem. Visu uzmanīgi pārmaisam. Kārtojam virsū rikotas siera pikucīšus. Ja liekas, ka vajadzētu visu labumu pasālīt, tad to var darīt šajā brīdī. Pārlejam pāri atlikušo mērcīti un ir gatavs :)




Nav komentāru: