2015. gada 10. janvāris

Garneļu sviests

Stāvēja, stāvēja tās garneles saldētavā. Gaidīja un gaidīja, līdz beidzot savu kārtu uz pannas sagaidīja.
Garneļu sviests. 
Vienkārši garšīgām brokastu maizēm vai mazām uzkodām ciemiņiem. 
Lieliski iet kopā ar grauzdētu maizi.


Saldētas vai svaigas gatavās mazās garneles čaulā
paciņa sviesta
rīvēts vai malts muskatrieksts
malti kajēnas pipari 
citrona sula pēc garšas
nedaudz sāls 
lauru lapa



Kāpēc labāk ņemt garneles čaulā, ja tāpat čaula jāņem nost. Vienkārši, garnelēm čaulā ir daudz vairāk garšas, spēcīgākas garšas. Tāpēc neslinko. Ir jau laikietilpīgs pasākums iztīrīt veselu paku, bet ko tik neizdarīsi laba rezultāta vārdā :) Man bija saldētas garneles, paliela paka, kādi 400 g noteikti.  

Tātad..iztīram garneles. 
Pannā uz lēnas uguns izkausējam sviestu. Pievienojam lauru lapu, nedaudz rīvētu muskatriekstu. Asumam pievieno kajēnas piparus vai der arī citronpipari. Tad seko citrona sula, tīri pēc garšas, man sanāca apmēram puscitrons, neliels puscitrons. Tad pievieno garneles, visu apmaisa, minūti pasautē, pievieno sāli, ja liekas, ka pēc garšas prasās un uzreiz lej burciņā vai kādā citā traukā. Ledusskapī uzreiz nevajadzētu likt, mazliet, lai atdziest. 

Pasniedz ar grauzdētu maizi, garšīgi ar paipalu olām un noteikti neaizmirsti citronu. Uz gatavas maizītes uzspied nedaudz citrona sulas. I D E Ā L I :)







Kamēr ēdam garšīgas maizītes Jaunajā Gadā, otrajā blogā neviens neatpūšas, viss notiek :)
Ziemas darbiņu bija daudz, mūsu kartiņas šobrīd gozējas dažādās pasaules malās, par ko mums liels prieks. Ceru, ka šogad būs daudz darbiņa, daudz pasūtījumu un arī vairāk laika garšīgām lietām.
















Vairāk darbu te :


LAIMĪGU, LAIMĪGU UN VĒLREIZ LAIMĪGU ŠO GADU !!!


Nav komentāru: