2011. gada 21. jūlijs

Jogurta saldējums ar avenēm un citām ogām

Karsts...
         Karsts...
                 Karsts...

Vienīgais glābiņš slēpjas saldētavā...mazliet salds, mazliet skābs, auksts un atvēsinošssss...

Šodien gatavojam saldējumu !


1 litrs jogurta bez piedevām
ja nav tāda, tad var ņemt ogu jogurtu, bet tad svaigās ogas blenderēšanai nebūs vajadzīgas
1 bundža iebiezināta piena
300 g zemeņu (var izmantot saldētās)
sauja aveņu




Sablenderē zemenes. Ja gribēsiet aveņu vietā likt zemenes, tad atstājiet kādas dažas ogas veselas.

Samaltās ogas samaisa ar iebiezināto pienu.

Pievieno jogurtu un visu lēnām, kārtīgi samaisa līdz viendabīgai masai.

Pievieno svaigās ogas. Vislabāk garšo ar avenēm. Ja to nav, tad var likt jebkuras citas ogas. Iesaku tādas ar skābumiņu.

Ogas skaisti iemaisa masā un liek slēgtā traukā.

Saldējam līdz gatavs :)

Visādus citādus mājās gatavotus saldējums meklē Zitiņas virtuvē !









Ēdiet veseli :)
Un izturību tiem, kas atrodās karstās telpās, pilsētās, starp logiem, jumtiem un betonu sienām!

Nav komentāru: