2011. gada 5. jūlijs

Saldas atvadas no zemenēm / zemeņu sviestmaizes ar saldējumu


Nu tik īss tas brīdis, kad  zemeņu pilniem vēderiem var gozēties saulītē.
Tikko bij' un vairs nav...
Protams, ka pa kādai zemenei jau vēl varēs atrast līdz pat rudenim, bet tās lielās, galvenās zemenes nu jau ir beigušās.
Tad par godu pēdējām salasītajām zemenēm, mēs tās uzcepām uz pannas un apbalvojām ar vēsu, kūstošu piena saldējumu.
Šī recepte bija vistīrākā improvizāvija. Un jāsaka, ka sanāca labi.

Tātad...

Vajadzīgie produkti:

baltmaize
zemenes
melone
mango
sviests
vaniļas cukurs
nedaudz kanēļa



Baltmaizes šķeles apcep sviestā no abām pusēm. Var arī izmantot tostermaizes.

Pannā izšķīdina VANIĻAS cukuru ar parasto cukuru. Liku uz acumēru, nu kādas karotes trīs parastā cukura un karoti vaniļas cukura. Pievienojam nedaudz ūdens un maisot uz lēnas uguns gaidam kad cukurs sāks karamelizēties. Pēc tam pievieno ogas un augļus sagrieztus nelielos gabaliņos.
Lēnām maisot, turpinam visu apcept. Pievienojam mazliet kanēļa. Cep apmēram minūtes piecas, ne vairāk. Ogām nav jāizjūk kā zaptei.


Ņemama lielu šķīvi, baltmaizes šķēli un liekam viršū ceptās ogas ar augļiem.
Pa virsu kārtojam saldējumu. Bumbas, kubiciņi, šķēles. Pilnīgi vienalga. Kā garšīgāk izskatās.



Veselīgu nedēļu...
Ēdiet ogas daudz un vēl vairāk !!!

Nav komentāru: