2011. gada 28. augusts

Cūkgaļas medaljoni ar āboliem sinepju mērcē


Ēdiens sātīgām vakariņām.
Pie āboliem sāļā ēdienā pieradu pamazām un tagad nekas nešķiet labāks kā vista pildīta ar ābolīšiem vai ābolīši kombinācijā ar seleriju un burkāniem :) Vienīgais, kas īsti tā negaršo - vecais labais rosols ar āboliem.
Šo recepti regulāri gatavoju bez āboliem. To vietā lieku daudz sīpolus. Tādu variantu ar var pamēģināt.

Jums vajadzēs :

2 gb. cūkgaļas filejas (apmēram 500 g )
2 sulīgi, cietāki āboli
1 ēdankarotes graudainās sinepes ( ja gribās stiprāku, var likt vairāk)
2 ēdmakarotes skābā krējuma
200 ml vistas buljona
pāris salvijas lapiņas ( var iztikt bez vai aizvietot citiem zaļumiem)
kartupeļu biezenis vai rīsi


Nomizo ābolus, sagriež šķēlēs un liek apcepties pannā. Cep apmēram 10 min., tā, lai tie ir karamelizējušies, bet ārā vēl nejūk.


Kad āboli gatavi, noņemam tos no pannas un liekam cepties gaļu. Gaļa jāsagriež cm biezās šķēlēs - medaljonos. Tos apcep no abām pusēm brūnus un sulīgus :) Aj,.....jāpasala noteikti.


Tālāk pievieno vistas buljonu un sinepes. Visu lēnām samaisa un sautē minūtes piecas vai kamēr gaļa ir mīksta. Pievieno ābolu šķēlītes un sasmalcinātu salviju. Vēl nedaudz pasautē, kādu minūti,  un griež uguni nost. Pievieno skābo krējumu un visu samaisa līdz ir skaista, skaista mērcīte :)

Pasniedz ar kartupeļu biezeni  vai rīsiem. Es izvēlējos kartupeļus.


Pusdienas, vakariņas gatavas !



Nav komentāru: