2011. gada 28. februāris

Krāsnī cepts kartupelis ar krēmīgu tunci


Tagad laikam ir neprāts kaut ko tik ilgi cept elektriskajā cepeškrāsnī kā kartupeli mundierī, bet tomēr... Ar nelielu spītu turoties pretī savam elektrības rēķinam, šo recepti izmantojam visai bieži :)
Mums visiem ļoti garšo. Arī lielais Susurs joprojām domā, ka ēd kartupeli ar gaļas mērcīti !!! Recepti aizlienējos no nu jau neesošā žurnāla "Labu apetīti". Tā ir tik vienkārša, ka to var pagatavot jebkurš, arī tie, kas ar ēst gatavošanu ir uz "jūs".


Sastāvdaļas 4 personām : 


4 ļoti lieli kartupeļi vai 8 mazāki
2 bundžas tunča gabaliņos savā sulā
2 paciņas svaigsiera bez piedevām (visgaršīgāk, bet  dārgāk sanāk ar Filadelfijas sieru)
buntīte zaļo lociņu
viens mazs sīpoliņš
ēdamkarote citrona sulas
sāls, pipari




Kartupeļus kārtīgi nomazgā. Iegriež krustiņu, uzber sālīti un liek cepties vismaz uz stundu 200 grādos...nu kamēr mīksti un smaržīgi.
Gatavojam krēmīgo tunča mērci vai aizdaru.
Tunci samaisa kopā ar svaigo sieru un smalki sakapāto sīpolu. Pēc garšas pievieno sāli, piparus, citrona sulu un zaļos lociņus. Tas arī būtu viss.
Pasniedz ar karstu kartupeli, to pārkaisa ar sālīti, uzlej nedaudz olīveļļu vai sviestiņu.
Ja tuncis paliek pāri, tas lieliski garšos arī nākamajā dienā uzsmērēts uz melnās maizītes.

Bet, ja tomēr tavs elektrības rēķins liedz šo ēdienu gatavot tagad, paturi prātā šo recepti ugunskura tusiņam.

Lai dzīvo kartupelis un tuncis :)
Ierakstīt komentāru