Tādas foršas, mazas itāļu plakanmaizītes. Ēst var tāpat - siltas, tikko no krāsns vai arī klāt pie visādām zupām, dažādiem sviestiem, krēmiem un tt. Mīkla ļoti vienkārša, pagatavošana arī. Un, ja šķiet, ka likt mīklā parmezāna sieru ir par dārgu, to var arī nedarīt. Bet no rozmarīna gan nevajadzētu atteikties.
Mīklai nepieciešams:
3 glāzes miltu
1 glāze silta ūdens
tējkarote bez kaudzītes sausā rauga
3 ēdamkarotes olīveļļas
2 tējkarotes medus
1,5 tējkarotes smalkā jūras sāls
pusglāze rīvēta Parmezāna siera vai kāda cita cietā siera
svaigs rozmarīns
svaigi malti pipari
1 sakulta ola
- Vislabāk mīklu pagatavot virtuves kombainā, bet, ja nav, tad ar rokām ar visu šo var izdarīt. Man kombains ir :) . Vispirms samaisa uz paša mazākā ātruma ūdeni ar raugu. '
- Pievieno miltus, eļļu, medu, sāli un turpina maisīt līdz mīkla ir kļuvusi līdzīga MĪKLAI :)
- Tad pievieno parmezāna sieru, bet ne visu. Daļu atstāj maizītes kraukšķīgajai virsiņai.
- Izņem mīklu no kombaina, pāris reizes pamīca ar rokām. Mīklai jābūt mīkstai un pavisam nedaudz lipīgai.
- Mīklu apber ar miltiem, liek atpakaļ bļodiņā, to notin ar pārtikas plēvi un prom uz ledusskapi. Leduskapī tai būtu jāstāv vismaz stundu, bet vislabāk to atstāt uz visu nakti.
- Kad mīklas gabals ir atdzisis, pastāvējis, var cept maīzīti. Cepeškrāsni uzsilda uz 180 grādiem.
- Ņem mīklu un sadala 16 apmēram vienādos gabaliņos. Tieši tik daudz plakanmaizītēm ir jāsanāk no pagatavotās mīklas. Jārīkojas diezgan ātri, jo mīkla nedrīkst sasilt, tad to būs grūti izrullēt.
- Es un receptes autore izmantoja makaronu mašīnu, bet to var izdarīt arī ar parasto mīklas rullīti. Ņem katru gabaliņu un izrullē garenos plācenīšos. Kā bildē :) Tiem nav jābūt vienādiem, ne garumā, ne platumā.
- Katru maizīti iesmērē ar sakultu olu. Tad liek rozmarīnu, sieru un svaigi maltus piparus. Cep 10-15.min. zeltainas un kraukšķīgas. Ja maizīte cepoties sāk pūsties, nu tā pa lielam kā man tajā bildē, to var pārdurt ar dakšiņu. To var arī nedarīt, ja patīk maizīte ar piepūstu vēderu :)
Viss... ogumājas iet ēst :)
Omulīgu jums vakaru...
2 komentāri:
viņas sanāk pacietas, kraukšķīgas, ja?
jā...jo brūnākas cepsi, jo cietākas un kraukšķīgākas sanāks :)
Ierakstīt komentāru