2011. gada 10. jūnijs

Rabarberu uzpūtenis ar vaniļas mērci


Sākšu jau ar to, ka man nekāds uzpūtenis nesanāca. Tā kā nebij kur nomērīt proporcijas, tad sastāvdaļas likām uz aci. Pareizāl sakot - uz mana kundziņa aci. (mūsu "acis" bieži vien rāda atšķirīgi). Jūs gan...taisiet kā norādīts receptē :)
Lai arī uzpūtenis vairāk izskatījās pēc IZpūteņa, tas garšoja lieliski. Nu tāds riktīgs karstas vasaras saldais grēciņš.

Skābs rabarberis + salda vaniļas mērce....savienība uz mūžu :)

recepte 4 bļodiņām

300g rabarberu
170 gr cukura
70 g mannas
550 ml ūdens

vaniļas mērce

3 olu dzeltenumi
100 g cukura
600 ml piena
vaniļas cukurs pēc garšas

  1. Liek vārīties rabarberus. Pievieno cukuru. Vāra līdz tie ir pinīgi mīksti. 
  2. Lēnām maisot pamazām pievieno mannu. Vāra uz mazas uguns kamēr manna uzbriest. Visam būtu jāizskatās pēc pašķidras putras. Ja ir par šķidru, tad pieliekam vēl klāt mannu.
  3. Liek atdzesēties.
  4. Gatavo massu riktīgi jauzkuļ. Ar mikseri diezin ko labi nesanāca. Jāņem vecais, labais rokas kuļamais.
  5. Kuļam, kuļam līdz uzpūtenis ir pārvērties gaisīgās rabarberu putās. Liekam pūteni atpūsties. Vēlams vēsā vietā.
  6.  
  7. Gatavo mērci. Sakuļ olas dzeltenumus ar cukuru gaišās putās. 
  8. Liek katliņā un uz lēnas uguns, maisot, pa daļām pievieno pienu. Turpina maisīt līdz mērce nedaudz sabiezē. Nevajadzētu pārāk ilgi karsēt un nekādā gadījumā uzvārīt. Uz beigām pievieno vaniļas cukuru pēc garšas. Mērci atdzesē.


...un tad....un tttaaaaddddd...
krītam iekšā saldā rabarberu debesssssmannāāā...


...saldas un veldzējošas jums šīs karstās vasaras dienas...

...un sargājiet pašus mazākos no karstās saules...mūsu zirnīts vakar pārkarsa, un šodien jau cīnāmies ar lieliem grādiem un sliktu pašsajūtu...

Ah, jā...un neaizmirstiet skābo brīnumu sasaldēt ziemai...kūkām, desertiem un sniega bumbām :)



Ierakstīt komentāru