2011. gada 16. jūnijs

Bumbieru un zilā siera salāti ar rukolu, valriekstiem un grauzdētu maizi


Nekādas gaļas. Tikai viegli salātiņi.
Šie būs kā reiz...viegli, sulīgi un sātīgi.

1/2 klaipiņa fraņču maizītes
rukola
125 g sadrupināta zilā siera
2 gatavi, sulīgi bumbieri
120 g grauzdētu valriekstu vai pekanriekstu

mērce :
125 ml olīveļļas
2 ēdamk. citronu sulas
sāls un malti melnie pipari


1. Noamzgājam, nosusinam rukolu. Kārtojam to lielā, lēzenā bļodā vai uzreiz dalam porcijās un liekam atsevišķos šķīvjos. (norādītais daudzums ir 4 porcijām).


2. Franču maizīti apcep cepeškrāsnī vai uz pannas.  Pievieno nedaudz olīveļļas un apcep zeltaini brūnas.

3. Sagriežam daiviņās bumbieri un sagriežam vai salaužam gabaliņos apcepto maizi.
4. Visu kārtojam šķīvjos vai bļodā. Bumbierus, sadrupināto zilo sieru, maizi un riekstus.
5. Lēnām un uzmanīgi iemaisam mērci, kas ir pagatavota no olīveļļas, citrona sulas, sāls un pipariem.

... gatavs, gatavs, gatavs... 

ogumāju svarīgākais gardēdis salātus novērtēja kā ēdamus...tātad - tas nozīmē, ka salāti labi...

...lai garšo arī jums...

Nav komentāru: