2011. gada 4. maijs

"Kārtīgie" tunča salāti

Ir maijs un ārā snieg. Šodien bija jāstāda zirņi un pupas, bet izskatās, ka šis darbiņš izdarīts netiks. No rīta konstatēju, ka uz balkona ir nosalis baziliks :( . Ceru, ka dārzam mīnusi ies garām un visi zaļie draudziņi izturēs.




 Nu neko... kamēr snieg, meklējam tai visā kādu labumu. Viens labums ir !  Ir laiks iemest ogumāju lapā kādu garšīgu ziņu :)
Jāsaka, ka tagad, kad ogumājām ir savs mazdārziņš, laika gatavot un ņemties pa virtuvi atliek pavisam maz.


Šos salātus nošpikoju no Liepkalnu kafejnīcas. Tur ne tikai cep gardu maizi, bet arī labi pabaro izsalkušos vēderus. Ja sanāk braukt pa Rīga - Daugavpils šoseju, tad pirms Pļaviņām noteikti piestājiet Liepkalnu maizes ceptuvē. Bez svaigas maizes tur var izbraukt ar senu vikingu laivu pa Daugavas senleju, iegādāties dažādus amatnieku meistardarbus un labi paēst kafejnīcā. Par to braukšanu Daugavā vairāk var lasīt ŠEIT.

Tātad - tunča salāti.
Viss baigi vienkārši - tik liec un kārto. Viss... :)

Salātos ir :
konservēts tuncis gabalos savā sulā
vārīti kartupeļi
svaigs gurķis
mazie ķiršu tomātiņi
melnās olīvas
salātu lapas (iesaku iceberg kāpostu)
vārītas olas
anšovu filejas
lociņi
citrona sula
majonēze
marinēti vai svaigi sīpoli

  1. Sagatavo majonēzi. Atkal iesaku Hellmans ražoto. Majonēzei pievieno sagrieztus lociņus un citrona sulu. Visu kārtīgi samaisa.
  2. Vislabāk šos salātus kārtot porcijās, bet var arī vienā lielā lēzenā šķīvī.
  3. Visu liek kārtās. Vispirms saplucina salātu lapas, tad liek sagrieztu, nomizotu gurķi. Seko sagriezts daiviņās kartupelis un tuncis savā sulā. Visu nedaudz pasāla un ar karoti periodiski uzliek majonēzi. Ja taisa vienā lielā traukā, tad šo visu atkārto vēl vienu reizi.
  4. Pēc tam kārto uz pusēm sagrieztus ķirštomātiņus, olīvas un sagrieztus pusgredzenos sīpolus.
  5. Salātiem pa virsu kārto daiviņās sagrieztas vārītas olas. Starp olām liek anšovu strēmelītes. Vēlreiz kārto pāri majonēzi. Nu kā bildītē. :)
Re...kamēr rakstīju, sniegs pārgāja....
Iešu runāties ar zirņiem...ko ta darīs...sēsies vai ta kā šodien vēl ne ???

Foršu jums ekstra brīvdienu
un garšīgi  sveicieni no ogumājām  :)
...šodien vakariņās glazētas ribiņas...

P.S. Ah, jā...pavisam piemirsās. Dikti jāatvainojas, ka neesmu nekur salikusi Lieldienu olu bildes. Tā jau mums kā tradīcija, katru gadu taisīt izstādi Egg Fashion 2011. Šogad krāsojām, krāsojām, tikai centrālais un galvenais notikums bija mazā zirnīša pirmā dzimšanas diena. Tāpēc olas palika otrajā plānā. Pāris bildes gan uztaisīju.

Te nu būs : spiežam virsū lielākam attēlam !




















5 komentāri:

SiStro teica...

OLAS IR KOLOSĀLAS, VIENREIZĒJAS, FANTASTISKAS!!! Atvainojos, ka es te "bļauju" - esmu riktīga Ogumāju olu fane! :D

ogumajas teica...

mums tādi "bļāvieni" dikti iet pie sirds...
tad zini, ka ir prieks censties :)

Sarkanā Biete teica...

Olas ir vienkārši burvīgas!!! Es gan nebļāvu, bet tas nenozīmē, ka esmu mazākā sajūsmā:):)

ogumajas teica...

visu laiku ir kaut kāda bremze, bet ļoti gribētos "savas olas" izrādīt lielākai publikai. nu piem. kādu lielāku izstādi lieliem, svarīgiem cilvēkiem galvaspilsētā :)

Iveta teica...

Neticami, ka krāsotas olas sanāk tik burvīgas, ļoti skaisti!