2010. gada 9. novembris

Vistas aknu kebabs

Šoreiz ēģiptiešu recepte no Jamie Oliver  .

Man ļoti garšo aknas. Tā kā bija apnikusi ierastā aknu mērce, meklēju ko jaunu. Atradu  šo te. No sākuma likās diezgan sarežģīta recepte un daudz visādu sastāvdaļu, kas kurā katrā bodē nav dabūjamas, bet beigu beigās bija vērts pūlēties. :) Akniņas sanāk īpaši maigas, tādas gaļīgas, sulīgas, krēmīgas ar īpatnēju piegaršu, ko dod kumins kopā ar koriandru un riekstiem.


Jums būs nepieciešams ēģiptiešu garšvielu maisījums Dukkah , kas pamatā sastāv no lazdu riekstiem, sezama sēklām, kumina un koriandra sēklām. Parasti to ēd ar arābu mazīti un olīveļļu. Dažviet tas var atšķirties, bet šis ir tas pamatu pamats. Lazdu riekstus var aizvietot ar mandelēm. Garšu eksperimentam var klāt likt kaltētu piparmētru. Noteikti nevar iztikt bez KUMINA - romiešu ķimenēm. Tās var iegādāties http://www.gemoss.lv/  ; http://www.damps.lv/ vai arī meklēt lielveikalos Santa Maria malto kuminu. Dukkah var viegli pagatavot pats. Riekstus un sēkliņas apgrauzdē, piestā iekšā un visu kārtīgi sasmalcina.
 Apmēram šādi :
6 porcijām būs vajadzīgi šādi produkti :

1kg vistu akniņu
piens aknu mērcēšanai
150g miltu
2 olas, viegli sakultas kopā ar nedaudz ūdens
2 ēdamkarotes olīveļļas
arābu maizīte vai lavašs

Dukkah & parmezāna maisījums

150g rīvmaizes (vēlams ne no mūsu saldās baltmaizes)
40g Dukkah, ko paši būsiet sagatavojuši
75g rīvēta parmezāna vai cita cietā siera
rīvēta "puscitrona" miziņa
jūras sāls pēc garšas
nedaudz melnie pipari (vēlams no dzirnaviņām, nevis malto pulveri)

Citronu majonēze

150g labas majonēzes (es izmantoju Hellmanns..kaut kā esmu pie tās pieradusi )
puscitrona mīkstums bez baltās miziņas, sagriezts mazos gabaliņos
1 ēdamkarote sagrieztu lociņu
(oriģinālā šeit vajadzētu izmantot konservētos/sālītos citronus preserved lemons,
bet to pagatavošana prasa laiku, tāpēc izmantoju parastu citronu)

  1. Liek akniņas bļodā un atstāj uz pāris stundām mērcēties pienā.
  2. Sagatavo Dukkah, siera un rīzmaizes miksli. Visu samaisa kopā vienā traukā.
  3. Pagatavo majonēzi, sajaucot to kopā ar citrona gabaliņiem un lociņiem.
  4. Noskalo aknas aukstā ūdenī un nosusina papīra dvielī.
  5. Akniņs sasprauž uz mazajiem iesmiņiem, koka vai metāla, ja tādi ir. Sprauž diezgan cieši. Apmēram 4-5 gb. uz viena iesma.
  6. Sagatavojam trīs trauciņus - vienā milti, otrā ola, trešajā garšvielu maisījums.
  7. Pannā uzkarsē eļļu.
  8. Nu un tagad kā karbonādi. Iesmiņu liekam miltos, tad olā, tad garšvielu maisījumā un uz karstas pannas. Apcepam no abām pusēm. 4-5 min. katru pusi. Nevajadzētu pārcept.
  9. Pasniedz karstas ar arābu maizi vai lavašu un citronu majonēzi.
Oliveram sanāca šādi :


Man sanāca tā :)

1 komentārs:

Anonīms teica...

Vistas, tas jau ir tur! Vistas ir labas. Ņamm.

Norčiņš