2010. gada 9. decembris

"Baileys" liķiera un baltās šokolādes krējumkonfektes

Ar saldo esmu uz Jūs, lai gan pēdējā laikā tas pamazām mainās. Man pietiek ar putukrējumu un svaigām ogām. Tas man ir labākais saldais. Vēl arī bulciņas, tikko ceptas bulciņas. Bez tām būtu grūti. Kamēr puncī bija mazais laimes kamoliņš, manas garšas kārpiņas bija sajukušas prātā. Kūciņas varēju ēst no rīta, pusdienās un vakarā. Jo krāsainākas tās bija, jo labāk.
Jo elektroniskāk tās garšoja, jo man tās vairāk gribējās. Jo vairāk "E", jo simpātiskākas man viņas likās. :)

Šīs saldās krējumkonfektes ir manu ģimenes vīriešu "top" saldais. Jāsaka, ka esmu mēģinājusi vairākas variācijas, bet līdz šim tās nekad nebija sanākušas pietiekami stingras, lai pilnīgi oficiāli tās varētu ietīt papīrītī un saukt par KONFEKTĒM. Bet...uzcītīgam cilvēkam agri vai vēlu viss sanāk. Sanāca arī man! Un, ja sanāca man, tad noteikti sanāks arī Tev! 
Pagatavo, ieliec kastītē, pāri smuka lenta un dāvana gatava :)

Materiāls

500 ml saldā krējuma
150 g baltās šokolādes
400 g cukura
50 g liķiera Baileys (derēs arī cits liķieris uz krējuma bāzes)

Process

  1.  Uz mazas uguns liekam vārīties saldo krējumu un cukuru. Maisam.
  2.  Kad cukurs izkusis, pievienojam liķieri. Turpinam vārīt un maisīt. Uzgriežam lielāku uguntiņu.
  3.  Masa jāvārā uz lielas uguns līdz tam brīdim kad tā sāk uzsist burbuli un paceļās līdz katliņa vai pannas malai. Tajā brīdī vajadzētu regulāri maisīt un no katliņa prom neiet. Pusminūti pavāram un tad maisam. Tā visu laiku līdz masa kļūst biezāka un biezāka.
  4. Pievienojam rīvētu vai jau izkausētu balto šokolādi. Turpinam maisīt līdz tā pilnībā izkūst.
  5. Kā zināt vai konfekte ir gatava? Ielej mazu pikucīti aukstā ūdens peldē. Ja tā uzreiz kļūst stingrāka un ieņem konkrētu formu, tad ir gatavs.
  6. Gatavo masu noņem no uguns un uzreiz lej traukā, kurš ir kārtīgi iesmērēts ar sviestu. Traukam jābūt apmēram 20 cm x 15 cm. Masu atstāj sastingt uz vairākām stundām. Pēc tam griež lielākos, mazākos gabaliņos, kā nu kuram patīk :)


5 komentāri:

melnaapantera teica...
Šo komentāru ir noņēmis autors.
melnaapantera teica...

Izskatās garšīgs variants, pamēģināšau. Es jau sen vāru krējuma konfektes, esmu izmēģinājusi visvisādus variantus. Un esmu atradusi ērtu vārīšanas variantu - vienkārši neliela tilpuma masas vārīšanai (puslitram līdz litram) ņem pamatīga tilpuma katlu - uz kādiem litriem pieciem. Un vāra uz nebēdu - uz pilnas liesmas, jo masai vienkārši pietrūkst spēka tikt pāri katla malai :) Jāmaisa tikai uz pašām vārīšanas beigām, kad masa jau sāk sabiezēt un var pievārīties.

ogumajas teica...

jā, jā...vajag lielu katlu,jo masa ceļās pa-matīgi :)

Anonīms teica...

Tik ļoti garšīgas, draugi prasa kur esmu ņēmusi recepti, bet nevienam nesaku ;D Liels paldies par recepti :)

ogumajas teica...

nu, re :) forši !!!