2011. gada 14. janvāris

Baltās šokolādes konfektes ar lazdu riekstiem un aprikozēm




Svētki pagājuši. Gastronomiskās izvirtības pieklusušas, vēderi atpūšas :)
Šodien taisīju virtuvē nelielu revīziju. No dāvanu gatavošanas bija palikusi pāri baltā šokolāde, rieksti un žāvēti augļi. Tā kā baltā šokolāde neko ilgi stāvēt nevar, liku lietā izdomu un rezultātā sanāca ātrās, vieglās konfektītes ar grauzdētiem lazdu riekstiem, žāvētām aprikozēm un kaltētiem ķiršiem. Man liekas, ka šis ir labs variants kā bērniem "dabūt iekšā" kaltētus vitamīnus, kas tos neēd atsevišķi. Vienkārši šokolādei jāpievieno vairāk riekstus un augļus, tad konfektes nebūs tik saldas un tik barojošas. Riekstus var likt pēc sirds patikas vai kādi ir mājās. Tāpat ar žāvētiem augļiem. Baltā šokolāde ideāli iet kopā ar kaltētām dzērvenēm. Man tādu šoreiz nebij. Skābumiņam liku klāt kaltētus ķiršus.



Es ņēmu lazdu riekstus. Apcepu tos pannā. Pēc tam sasmalcināju, bet ne pārāk smalki. Sagriezu mazos, mazos gabaliņos aprikozes un kaltētus ķiršus. Izkausēju šokolādi. Jūs jau noteikti zināt kā tas darāms. Ūdens peldē!!!!! Izkausētajai šokolādei pievienoju klāt riekstus un augļus. Kārtīgi samaisīju. Ņēmu mazos konfekšu papīrīšus un ar karotīti tos piepildīju. Kā bildītē :)  Ledusskapī iekšā un pēc pāris stundām var jau ēst :)

Saldas brīvdienas...
ogumeitene...

1 komentārs:

Inese(Gadalaiku Skices) teica...

Izkalausās un izskatās varen gardi!Būs jāizmēģina!