2011. gada 14. februāris

Mīlestības vitamīnu salātiņi


Tā kā šogad sirsniņdiena ir iekritusi pirmdienā, un darba cilvēks strādā līdz vakaram, tad šoreiz kūkas vietā izvēlējos šos salātiņus. Viegli un tajā pašā laikā ļoti sātīgi, veselīgi un smalki.
 G A R Š Ī G I !!! Ideāli intīmām svētku vakariņām pie glāzes baltā vīna vai šampanieša diviem izbadējušiem, mīlošiem cilvēkiem :)

Tev vajadzēs :


attīrītas garneles 200 g      
lapu salāti (pēc izvēles)
1 avokado
zaļais gurķis
ķiršu tomātiņi
10 paipalu olas
diedzēti graudi vai citi diedzēti vitamīni
zaļie lociņi vai parastais sīpols
Hellmans majonēze
citrons
sāls




Vispirms pagatavojam citronu majonēzi. Nomizo citronu un apgriez visu balto miziņu. Tā, lai paliek tikai citrona mīkstums. Sagriez to kubiciņos un iemaisi majonēzē. Pievieno nedaudz sāls.

Ņem lielu, lēzenu salātu šķīvi. Bļoda īsti labi nederēs, tā kā salātiņiem nevajadzētu būt sablīvētiem. Salātu lapas "plēšam" ar rokām ne pārāk lielos gabalos. Sagriežam avokado šķēlītes vai ķubiciņos. Avokado kārtojam pāri salātiem. Tāpat daram ar ķiršu tomātiņiem, tos pārgriežot uz pusēm un sagriezto zaļo gurķīti. Pāri liekam garneles un uz pusēm pārgrieztas paipalu olas. Visu nedaudz pasālam. Tad ar karotīti lejam citronu majonēzi. Majonēzei NAV jānoklāj visi salāti. Daļu majonēzes var pasniegt atsevišķā trauciņā, ja kādam no ēdājiem gribēsies šos salātiņus stiprākus. Pāris reizes vieglām, lēnām visu samaisam. Pāri kaisam zaļos lociņus, izdiedzētos graudus vai citus zaļumus.
Pasniedz ar sviestā ceptu maizīti vai baltās maizes grauzdiņiem, kurus var arī pārkaisīt pāri salātiem.
... un ... glāze auksta šampanieša...


...    īpašu jums šo dienu   ....



2 komentāri:

Anonīms teica...

Nu skaisti,lai vairojas mīlestība.
Dzidra.

Inga teica...

Pavasarīgi salātiņi! :))) Liels plus, ka ātri pagatavojami! :)))